Nordlyset er en børnehave under §83, et dagtilbud, der er tilrettelagt for børn med særlige behov, ofte i forbindelse med sociale, fysiske, psykiske eller følelsesmæssige udfordringer. Denne form for tilbud understøttes af Servicelovens §83, som giver mulighed for målrettet støtte og særlige pædagogiske tilgange.
Information
Hovedtelefon: 21 38 04 59
Åbningstiderne er indrettet efter det enkelte barns behov.
Det ligger imellem 6.00 - 16.30
Aula
I logger ind på AULA med jeres NemID/MitID. Aula er vores måde at kommunikere med jer på. Husk at tage stillinger til samtykke og tilladelser, og ligeledes udfylde oplysninger om barnet og jer forældre. På aula kan I se fotoalbum, og I kan læse beretninger fra jeres børns dagligdag. Derudover kan I følge med i, om vi skal på ture, bedsteforældredag osv. Det er vigtigt at i holder jer opdateret.
Vi anbefaler at I opretter et billede under jeres barns profil. Dette vil være tydeligt på komme/gå skærmen i børnehuset. Dette gør I ved at trykke på de 3 streger, vælger profil, vælger kontaktinformationer. Her kan I tilføje billeder og alle de nødvendige kontaktinformationer på dig som forældre.
Aula har derudover en funktion, der hedder komme/gå. Den finder I ved at klikke på de tre prikker "...". Under komme/gå modulet kan du vælge "fravær". Her melder du dit barn syg. Dette skal gøres på daglig basis, så hvis dit barn er syg flere dage i træk, så skal I hver morgen melde barnet syg. Ligeledes melder I barnet fri/ferie. Det er også her, at det vil komme anmodninger om registrering af ferie i forbindelse med ferier. Under "Tider" noterer I, hvilke tider jeres børn kommer og går - ligeledes hvem der henter. I kan her klikke gentag ugentligt i bunden, og så kører jeres tider som et rul. Det er vigtigt I registrerer tider, som der sikrer, at vi kan have den bedst mulige bemanding, når børnene er der. Tiderne skal blot afspejle jeres barns gennemsnitlige dag. Afhenter er særligt vigtigt, hvis det er andre end forældremyndighedsindehavere der henter. Under "henteansvarlige" kan i tilføje de personer, som henter jeres barn, en mormor, en onkel osv.
Har i problemer eller spørgsmål til AULA, så kontakt personalet i børnehuset, så vil de forsøge at afhjælpe udfordringen.
Hverdagen I Nordlyset 3-6 år
Nordlyset er en børnehave under §83, et dagtilbud, der er tilrettelagt for børn med særlige behov, ofte i forbindelse med sociale, fysiske, psykiske eller følelsesmæssige udfordringer. Denne form for tilbud understøttes af Servicelovens §83, som giver mulighed for målrettet støtte og særlige pædagogiske tilgange.
Hverdagen i en børnehave
Hverdagen i en Nordlyset er struktureret og tilpasset børnenes individuelle behov, hvilket betyder, at dagen ofte adskiller sig fra en almindelig børnehave. Fokus er på at skabe en tryg, forudsigelig og anerkendende ramme. En typisk dag kan indeholde:
Morgenen
Børnene modtages individuelt, hvor der lægges vægt på at skabe en god overgang fra hjem til børnehaven. Ofte tilbydes der aktiviteter, der kan hjælpe børnene med at lande i dagen, som stille leg, kreative aktiviteter og morgenmad
Struktur og visualisering
Dagen er typisk skemalagt med visuelle dagsplaner for at skabe overblik og forudsigelighed. Hver aktivitet præsenteres trin-for-trin, ofte med piktogrammer eller billeder, så børnene føler sig trygge.
Små grupper
Aktiviteter foregår i små grupper for at sikre overskuelighed og mulighed for individuel støtte. Grupperne kan variere efter børnenes sociale eller udviklingsmæssige behov.
Aktiviteter med fokus på sanser og motorik
Mange aktiviteter er tilpasset børnenes sansemæssige eller motoriske behov, f.eks. leg i en sansebane, musik, rytmik eller terapi med fokus på at styrke fin- og grovmotorik.
Social træning
Der arbejdes målrettet med sociale færdigheder gennem lege, konflikthåndtering og guidet samspil. Fokus kan være på, hvordan børnene kan kommunikere deres følelser eller danne relationer.
Pauser og fordybelse
Der gives plads til pauser, hvor børnene kan trække sig tilbage, hvis de har behov for ro. Rum til fordybelse, såsom læsehjørner eller kreative zoner, er ofte en del af dagligdagen.
Pædagogikken i Nordlyset 3-6
Pædagogikken er kendetegnet ved en ressourceorienteret og relations baseret tilgang, som tager udgangspunkt i det enkelte barns behov, styrker og udfordringer. De primære pædagogiske principper er:
Anerkendelse og respekt
Pædagogikken er baseret på at møde børnene med anerkendelse, forståelse og respekt for deres individuelle udfordringer. Personalet arbejder med at skabe en følelse af værdi og tryghed for barnet.
Individuelle handleplaner
Hvert barn kan have en handleplan, som er udarbejdet i samarbejde med forældre og eventuelt andre fagpersoner. Handleplanen sikrer, at aktiviteter og læring målrettes barnets behov og udvikling.
Struktur og forudsigelighed
En tydelig struktur er central for at skabe en tryg hverdag. Visualisering og gentagelser hjælper børn med at navigere i dagens rutiner.
Tværfagligt samarbejde
Pædagogerne arbejder tæt sammen med psykologer, talepædagoger, fysioterapeuter og ergoterapeuter for at sikre en helhedsorienteret indsats.
Styrkelse af selvstændighed
Målet er at støtte barnet i at udvikle selvstændighed, eksempelvis gennem små succesoplevelser, der styrker barnets selvtillid og mestringsevne.
Leg som læring
Leg er en central del af pædagogikken, men legens form og mål tilpasses barnet. Legen bruges til at træne sociale færdigheder, problemløsning og kommunikation.
Forældreinddragelse
Forældrene er en vigtig del af indsatsen. Der er ofte tæt dialog mellem hjemmet og børnehaven, så barnets trivsel og udvikling sikres. Der skrives kontaktbog via Aula hver dag.
Hverdagen i Nordlyset 3-6 sigter mod at give børn med særlige behov mulighed for at trives og udvikle sig i et trygt og understøttende miljø.
Personale
Julie Nymark Toft
Pædagogisk leder, Hårslev Børnehus samt Galaksen og Nordlys 3-6 årige
Karin Nørlund Hansen
Pædagog
Malene Findorf Ebbesen
Pædagog
Heidi Grau Petersen
Pædagog
Heidi Eliasen
Pædagog